Ghid Kairouan | Ghiduri Tunisia

Get the Flash Player

Bilete avion  Bilete low cost
Filme Tunisia vezi toate filmele »
        
Localitati din Tunisia

Ghiduri Tunisia

Ghid Kairouan

Oraşul Kairouan este situat la 160 km la sud de Tunis, capitala Tunisiei, şi 67 km la sud de Sousse. Este denumit şi oraşul celor 50 de moschei.

Clima
În timpul zilei, temperaturile ating 36 grade C, 15 grade C în timpul nopţii, în lunile iulie-augst, care sunt şi cele mai fierbinţi. În timpul iernii, termometrul coboară până la 5 grade noapte şi 15 grade în timpul zilei.

Atracţii turistice
Fondat in secolul al VIII-lea, este al patrulea oraş sfânt al islamului. A fost capitala tarii pana in secolul XII-lea, cand aceasta functie a fost preluata de Tunis. Obiective turistice: mormântul lui Sidi Sahab Zaonia (vizitarea acestui loc necesita imbracaminte corespunzatoare: umeri, maini, picioare, acoperite); Moscheea cea Mare, are aceaşi vârsta ca orasul, constructia ei fiind inceputa in anul 671; a fost reconstruita sau renovata de noua ori; Minaret, cu nivele suprapuse care se ingusteaza spre varf, este atasat moscheei; Portile sunt opere de arta, sala de rugaciuni o capodopera a constructiilor. Este cel mai vestit loc de pelerinaj al lumii arabe de vest.

Turistul nu poate pleca fără câteva suveniruri din acest loc. Sunt renumite covoarele lucrate aici, cunoscute ca fiind cele mai fine din lume, precum şi alte obiecte artizanale lucrate în piele şi alamă.

Aeroporturi
Aeroportul internaţional din Tunis, capitala Tunisiei, se află la aproximativ 160 km distanţă.