Ghid El Jem | Ghiduri Tunisia

Get the Flash Player

Bilete avion  Bilete low cost
Filme Tunisia vezi toate filmele »
        
Localitati din Tunisia

Ghiduri Tunisia

Ghid El Jem

Asezare geografica
Oraşul El Djem este situat în Tunisia, în Guvernoratul Mahdia.

Istorie
Oraşul Roman Thysdrus, construit într-o vreme în care climatul era mai puţin arid decât în zilele noastre, a prosperat în special în decursul sec. al II-lea, când a devenit un important centru pentru producerea uleiului de măsline, produs de export. În sec. al III-lea î.Hr. (când a fost construit şi Amfiteatrul), Thysdrus rivaliza cu Hadrumetum, al doilea oraş roman din Africa de Nord, după Cartagina. După revolta ce a început în 239 d.Hr., şi după sinuciderea lui Gordian I, trupele romane ale Împăratului Maximinus Thrax au distrus oraşul.

Atracţii turistice
În El Djem se află cele mai impresionante ruine romane de pe teritoriul Africii. Cel mai celebru este Amfiteatrul, cel mai mare vestigiu roman al Tunisiei, ce datează din sec. al III-lea î.Hr. Ruinele au fost declarate Sit de Patrimoniu Mondial în 1979. Se mai păstrează piaţa oraşului Thysdrus (fosta aşezare romană) şi ruine ale caselor suburbane ce o înconjurau, precum şi câteva podele cu mozaic.
Vara are loc în localitate un festival internaţional de muzică (clasică şi jazz), iar Arfiteatrul este luminat în timpul evenimentului de mii de lumânări.