Ghid Djerba | Ghiduri Tunisia

Get the Flash Player

Bilete avion  Bilete low cost
Filme Tunisia vezi toate filmele »
        
Localitati din Tunisia

Ghiduri Tunisia

Ghid Djerba

Asezare geografica
Djerba este cea mai mare insulă din Africa de Nord, cu o suprafaţă de 514 kmp. Este situată în Golful Gabes, în apropierea coastei Tunisiei. Aparţine administrativ statului Tunisia.

Atracţii turistice
Djerba este o destinaţie turistică populară, în special printre turiştii francezi, nemţi, italieni şi cehi. Este unul dintre puţinele locuri în Tunisia unde se mai vorbeşte încă limba berberă. Plajele sunt acoperite cu nisip alb sau auriu, fin, iar cel mai frumos ştrand de pe insulă este Sidi Mahres, a cărui plajă cu nisip auriu are o lăţime de 8 m şi oferă numeroase posibilităţi pentru practicarea sporturilor.
Capitala insulei este oraşul Houmt Souk, cel mai mare oraş de pe insulă. Localitatea are numeroase obiective turistice, precum mausoleul Sidi Zitoun, moscheea Djama el Ghorba, fortăreaţa Fort Espagnol, datând din secolul al XIII-lea, sau fortăreaţa Borj el Kebir, de unde se poate admira panorama. În oraş se găseşte şi portul, precum şi magazine şi restaurante. La est de Houmt Souk se află Peninsula Ras Rmel, renumită pentru Capul Flamingo, unde îşi au cuibul păsările flamingo din noiembrie până în martie.
Un al oraş turistic este Guellla, situat în sudul insulei, unde există centre pentru producerea ceramicii artizanale.
În estul insulei se poate vizita Zone Touristique, un cartier turistic, cu multe hoteluri şi restaurante.
Un alt obiectiv turistic pe insulă este Sinagoga "La Ghriba" din Hara Seguira.
Suvenirurile cele mai potrivite sunt covoarele ţesute manual, produsele ornamentale lucrate din lemn de măslin, ceramica din Nabeul sau produsele din piele.