Ghid Monastir | Ghiduri Tunisia

Get the Flash Player

Bilete avion  Bilete low cost
Filme Tunisia vezi toate filmele »
        
Localitati din Tunisia

Ghiduri Tunisia

Ghid Monastir

Monastir este un vechi fort arab, dat├ónd din timpurile feniciene, care incanta cu zidurile si turnul lui vechi. Este un ora┼č-port ┼či este situat pe coasta Mediteranei, la o distan┼ú─â de 165 km sud-est de Tunis - capitala Tunisiei, 24 km est de Sousse, 80 km est de Kairouan.

Clima
Clima este mediteranean─â, cu ierni bl├ónde ┼či umede ┼či ierni fierbin┼úi ┼či uscate. Lunile cele mai fierbin┼úi din an sunt iulie-august, cu temperaturi de 33 grade C ├«n timpul zilei ┼či 22-23 grade C noaptea. ├Än lunile decembrie-ianuarie sunt aproximativ 16-18 grade C ziua ┼či 8-9 grade C noaptea.

Atracţii turistice
Monastir este astazi un oras-port pe ale carui strazi se intind hoteluri extravagante, adevarate bijuterii arhitectonice. Monastir este o statiune care abunda in cafenele, restaurante, pizzerii sau baruri si care in plus se bucura de renumele celor mai limpezi ape din intreaga Tunisie. Pentru cei care doresc sa incerce specialitatile culinare locale, Le Grill si Le Chandelier sunt doua optiuni sigure.

Staţiunea este renumită pentru peisaje si plaja sa cu nisip fin. Se pot vizita: Cetatea (Ribat) din Monastir care se afla foarte aproape de medina (centrul vechi) si de bazar. Cetatea gazduieste Muzeul Ali Bourguiba unde sunt expuse manuscrise (veche scriere araba), texte ale Coranului, ceramica si un astrolabe cu cadran solar. Din turnul cetatii se poate admira panorama orasului.
Se mai poate vizita si Moscheea Bourguiba, un mausoleu construit in cinstea presedintelui cu acelasi nume, ┼či bazarul de unde puteti sa cumparati de la mancare pana la imbracaminte, incaltaminte si bijuterii.

Aeroporturi
Aeroportul interna┼úional Skanes-Monastir este cel mai apropiat aeroport de ora┼č.