Ghid Sousse | Ghiduri Tunisia

Get the Flash Player

Bilete avion  Bilete low cost
Filme Tunisia vezi toate filmele »
        
Localitati din Tunisia

Ghiduri Tunisia

Ghid Sousse

Orasul Sousse este situat pe coasta mediteraneana a Tunisiei, la o distanta de 143 km de capitala Tunis. Este staţiunea favorita a localnicilor, un loc unde intalnesti cei mai prietenosi oameni, probabil cel mai frumos oras vechi (medina) din Tunisia si un shopping center foarte larg. Preturile sunt extrem de rezonabile, iar oferta in domeniul culinar este vasta. Este supranumit perla Saharei.

Clima
Clima este tipic mediteranean─â, cu veri uscate ┼či fierbin┼úi, ┼či ierni umede ┼či bl├ónde. Lunile cele mai fierbin┼úi din an sunt iulie ┼či august, c├ónd termomentrul se ridic─â p├ón─â la 34 grade C ├«n timpul zilei ┼či 22 grade C noaptea. ├Än lunile de iarn─â, temperatura nu coboar─â sub 7 grade C noaptea ┼či 16 grade C ziua.

Atracţii turistice
In Sousse se poate vizita Medina - centrul vechi, Muzeul (opera de arta din perioada romana, sculptura, piese de arhitectura, mozaicuri pavimentare), Marea Moschee, un loc lini┼čtit, ├«n ciuda faptului c─â este situat ├«n centrul ora┼čului, Ribat-ul care in timpul invaziilor devenea locul de refugiu al localnicilor, catacombele, peste 200 de galerii unde se gasesc 15.000 morminte, Casa tradi┼úional─â tunisian─â, o mic─â cas─â-muzeu, situat─â ├«n afara zidurilor ora┼čului vechi, si Portul Kantaoui situat in centrul statiunii.

Aeroportul cel mai apropiat este Monastir, la sud, pe coastă, la 20 min distanţă, de unde pleacă numeroase curse charter.